Afspraak maken of een vraag? Tel/WhatsApp 06-14380289

Laatste Nieuws

Game, set and match

avondklok over

openingsplan stap 1

Per 28 april is de avondklok afgelopen en zijn alle avond trainingen weer op de hele uren.

Trainingen voor volwassenen blijven in groepen van max 4 personen (exl leraar).

Winter tennis op gravel

winter tennis

Hoe gaat het eigenlijk te werk tennissen op gravel in de winter? In de winter periode en op bevroren banen kan prima gespeeld worden maar na vorst komt er dooi en die gooit 'roet in het eten'. In het winterseizoen 2020/2021 zijn er ruim 300 winterleden. Op alle ochtenden, middagen en avonden worden er lessen gegeven en alle winterleden mogen vrij spelen. De banen worden dus ook in het winterseizoen onderhouden. Alleen bij regen/sneeuw of dooi kan er niet worden gespeeld. In het winterseizoen geven wij 15 weken training voor jeugd en volwassenen. Hoe gaat het bij dooi in z'n werking:

Fase1: Ontdooien van de toplaag en ondergrond
De banen houden water vast en dat water gaat ontdooien. In de eerste dagen van de dooi is de toplaag wel al zacht, maar de ondergrond is nog bevroren. Bij verdere dooi komen de banen onder water te staan. Dat is het teken dat ook de ondergrond is ontdooid. De banen zijn dan heel erg zacht, je zakt er met je schoenen in weg.

Fase2: Het drogen van de banen
De banen moeten drogen voorafgaand aan de volgende fase en dat gaat in de winter niet zo snel. Na de dooi is de baan heel zompig en dat verandert langzaam in een baan waar je wel in wegzakt naar de fase dat je geen water in je voetstap omhoog ziet komen. Deze fase is afhankelijk van het weer, zon, wind, nachtvorst, en kan een paar dagen duren.

Fase3: Walsen van de banen
Door het spelen op de banen zonder te walsen kunnen de banen flink beschadigen. De gravel blijft als het ware onder je schoenen plakken. De bal zakt in het gravel weg en stuitert nauwelijks. Door het vriezen en dooien wordt de toplaag poreus en moeten de banen opnieuw verdicht worden. Het walsen is een klus die door de groundsman wordt uitgevoerd en dat kan een dag in beslag nemen. Als de banen voldoende droog en verdicht zijn , kan er weer gespeeld worden.

Update corona avondklok

Het kabinet heeft een aanscherping van de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus afgekondigd. Vanaf zaterdag 23 januari geldt een avondklok van 21.00 uur tot 4.30 uur.

Buiten sporten is nog steeds toegestaan. Dit betekent dat tennis mogelijk is, zolang je zorgt dat je om 21.00 uur thuis bent.

De maatregelen raken iedereen en vragen veel flexibiliteit en organisatiekracht van het tennispark, de tennisschool, leraren en spelers. Maar het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid, we moeten solidair zijn. We roepen dan ook op om samen tot een oplossing te komen voor de avond trainingen van 20 en 21 uur:

  • Je leraar zal je per app vragen voor een alternatieve tijd, iets eerder of een andere dag.
  • Jeugd en andere volwassenen groepen blijven op dezelfde dag/tijd en maatregelen door trainen
  • De avondklok geldt voor alle leeftijden
  • Buitensporten volwassenen in groepjes van 2 personen met 1,5 meter is toegestaan
  • jeugd groepstrainingen kunnen ook door gaan
  • De avondklok gaat zaterdag 23 januari in en geldt voorlopig t/m 15 mrt
  • Einde vrij tennis en trainingen op tennispark Brederode om 20.30 uur om op tijd thuis te zijn
  • Zorg voor warme kleding, thermokleding en handschoenen met de buiten trainingen en een pet voor de lage zon!
  • Bij het niet door gaan van de training, door bijvoorbeeld regen, zal de leraar een bericht sturen in de groepsapp.

Nieuwe corona maatregelen 16 dec 2020

Helaas Nederland weer in een 'lockdown'. De maatregelen gelden van dinsdag 15 december t/m dinsdag 19 januari. Op 12 januari komt het kabinet met informatie over de periode na 19 januari.

Wat betekent dit voor tennis?
- Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennis spelen met 2 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Alleen enkelspel is dus toegestaan.
- Voor trainingen met volwassenen vanaf 18 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.
- Jeugd t/m 17 jaar mag spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
- Tennis in een binnenaccommodatie is niet toegestaan. Fablotennishal en Kennemersportcenter zijn gesloten.
- Publiek is niet toegestaan.
- Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Tennispark Brederode
Alle jeugdlessen gaan door.
Alle volwassenen trainingen gaan door; lessen worden weer gegeven op 2 banen (2 personen per baan).

Fablotennishal en Kennemersportcenter
De hallen zijn t/m 19 januari gesloten. Alle trainingen hopen we weer vanaf woensdag 20 januari te kunnen hervatten. (meer nieuws na 12 januari)

Vakantie
Van 21 december t/m 3 januari is het kerstvakantie en zijn er geen jeugd en volwassenen groepstrainingen.

Met sportieve groeten,

Bernard Jonkman