Afspraak maken of een vraag? Bel 06-14380289

Info jeugdlessen Winter

U bent hier: Home > Tennislessen > Winter | Info Jeugd | Info volw | Ins jeugd | Ins volw | Prijzen | Voorwaarden |

jeugd

Voor het vierde jaar op rij met succes: Jeugd winter training buiten op Tennispark Brederode

Algemene lesinformatie Jeugd

Jeugd

Kinderen kunnen starten met tennisles vanaf 3 jaar. Kinderen die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun interesse. De rally´s zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn het langst bezig met ballen rapen. Daarom werkt Tennisschool Jonkman met een goede opbouw van de trainingen en een stimulerend programma dat speciaal is ontworpen voor kinderen. Tennis is namelijk plezier!

buiten trainen op Tennispark Brederode

buiten op
Tennispark Brederode
Op vaste dagen/tijden +/-zelfde nivo/leeftijd training
Indeling op basis van beschikbaarheid
Bij regen/dooi ruimte voor 5 inhaal lessen
Hoeveel trainingen winterseizoen 15 of 30
Kosten training 1x in de week (winterseizoen) € 184,-
Kosten training 2x in de week (winterseizoen) € 284,-
Kosten privé training naast de groepstraining per 30 min € 375,-
Kosten duo training naast de groepstraining per 30 min € 200,-
Mogelijkheid tot vrij tennis (winterlidmaatschap)
 Vast lidmaatschap en lestarief
Ruime mogelijkheid om op meerdere banen te trainen
Indeling zoveel mogelijk op basis van leeftijd en nivo

 

Wanneer en waar?
Buiten: Alle jeugdtrainingen zullen 2x in de week plaats vinden buiten op Tennispark Brederode. Op maandag t/m vrijdag zijn alle jeugdtrainingen op vaste tijden voor elke leeftijd (kleur). Zie 'Welke kleur en hoe laat'.  Standaard krijgen de kinderen 2x in de week training.

Wat als ik een keer niet kan trainen?
De jeugd die in het winterseizoen buiten les hebben mogen op een andere dag de training inhalen indien mogelijk.

Welke kleur en hoe laat?

6, 7 (8) jaar = nivo rood (minitennis) op maandag t/m vrijdag tussen 15.30-17.30 uur (buiten)

Buiten:
(7), 8, 9 jaar = nivo oranje (driekwart) op maandag t/m vrijdag tussen 15.30-17.30 uur (buiten).
9, 10, 11 jaar = nivo groen (heel veld) op maandag t/m vrijdag tussen 15.30-17.30 uur (buiten).

11, 12 jaar = nivo groen (compettie nivo) op maandag t/m vrijdag tussen 16.30-18.30 uur (buiten).
12, 13, 14 jaar = nivo geel (heel veld) op maandag t/m vrijdag tussen 16.30-18.30 uur (buiten).
15, 16,17, 18 jaar = nivo geel (heel veld) op maandag t/m vrijdag tussen 16.30-18.30 uur (buiten).

Hoe groot zijn de groepen?

We streven groepen te vormen van rond de 8 kinderen, dit kan soms iets meer of iets minder zijn. Je traint altijd met max 4 personen op 1 baan.
>>> bekijk hier de prijzen en groepen

Inschrijven
Op het inschrijfformulier kan je aangeven wat je voorkeurstijd en je beschikbaarheid is. Tevens kan je aangeven met welke vriendjes je graag in de groep wilt trainen.  >>> Inschrijfformulier jeugd

Training en tarieven
Ook voor komend winterseizoen is er de mogelijkheid om buiten te trainen tegen een voordelig tarief. De weersomstandigheden zijn in het winterseizoen zo goed dat er zeker buiten kan worden getraind 15 weken lang. Als het toch een keer regent kan er makkelijk eind winterseizoen in maart een training worden ingehaald. We geven buiten training van maandag t/m vrijdag middag. Bekijk op de pagina prijzen winterseizoen  en de bijbehorende contributies.

Je traint 2x in de week = 30 uur of 1x in de week = 15 uur

Vrij spelen

Kinderen die buiten trainingen volgen mogen in het winterseizoen onbeperkt komen vrij spelen.

Kies het juiste junior racket
Het juiste racket kies je op basis van de lengte van het kind. Met een gestrekte arm langs het lichaam moet het racket de grond/knobbel bij je enkel raken.
Kind - Racketmaat
80 cm = 17 inch (43 cm),
100 cm = 19 inch (48 cm),
110 cm = 21 inch (53 cm),
125 cm = 23 inch (58 cm),
140 cm = 25 inch (63,5 cm) en
145+ cm = 26 inch (66 cm).

Klik hier voor seizoensprijzen jeugd winter 2018-2019.
Klik hier voor het inschrijfformulier jeugd 2018-2019.

Opbouw training, kleur en leeftijden
Kinderen leren op een natuurlijke manier. Ze zijn nieuwsgierig, creatief en fantasierijk. Daarbij is spelen en ontdekken een belangrijke rol. Uit onderzoek blijkt dat vaardigheden als rennen, springen, balanceren, coördinatie, gooien en vangen heel belangrijk zijn om tot een optimale sportontwikkeling te komen. Bij Tennisschool Jonkman komen al deze vaardigheden aan bod. De gebruikte materialen en de opbouw van de verschillende fases maken dat kinderen worden uitgenodigd en geprikkeld zichzelf te ontwikkelen tot allround tennissers.

 

plaatje rode baan In de leeftijd van 5/6-7 jaar leren de kinderen spelenderwijs de technieken, voetenwerk en goede grepen. Ze spelen het spel met aangepaste rackets en ballen. Naarmate ze het spel beter beheersen wordt het speelveld groter. Eenvoudige tactische benadering dienen als uitgangspunt voor de technische uitvoering. We noemen dit de eerste fase van de kinderen in niveau rood.  Van rood naar....

plaatje oranje baanOranje kinderen. Van 8-9 jaar wordt de techniek steeds meer geperfectioneerd met als doel dit steeds meer in leuke wedstrijd vormen te kunnen gebruiken. Met niveau oranje kinderen trainen we ook met aangepaste ballen (iets zachter) op een kleiner oranje veld. Hierdoor krijgen we meer rally's. De technieken en tactieken vanuit rood gaan we door bouwen in niveau oranje. Kinderen slaan niet zo mooi de bal terug als de ouders waardoor er met oranje bal en op oranje baan meer rally's en leuker getennist wordt.

plaatje groene baanIn de leeftijd van 10-11 jaar spelen de kinderen in het groene veld. Dit is de laatste fase in voorbereiding op de hele baan. Er wordt gespeeld met een iets langzamere bal dan het heel veld. De technieken worden steeds belangrijker om het tactische doel te halen. Wedstrijdvormen worden langer en voetenwerk en coördinatie oefeningen behoren als onderdeel binnen de trainingen. 

Untitled

Vanaf 11/12 jaar en ouder (niveau geel) leren de kinderen in verschillende spelsituaties meer met tempo, spin, vaart, afwisseling, plaatsen, vastheid en veld dekking te spelen. Dit wordt toegepast in leuke uitdagende wedstrijd vormen.