Afspraak maken of een vraag? Bel 06-14380289

Info jeugdlessen Winter

U bent hier: Home > Tennislessen > Winter | Info Jeugd | Info volw | Ins jeugd | Ins volw | Prijzen | Voorwaarden |

jeugd

Voor het derde jaar: Jeugdtraining buiten op Tennispark Brederode

Algemene lesinformatie Jeugd

Jeugd

Kinderen kunnen starten met tennisles vanaf 3 jaar. Kinderen die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun interesse. De rally´s zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn het langst bezig met ballen rapen. Daarom werkt Tennisschool Jonkman met een goede opbouw van de trainingen en een stimulerend programma dat speciaal is ontworpen voor kinderen. Tennis is namelijk plezier!

binnen of buiten trainen?

buiten op
Tennispark Brederode
binnen in
Kennemer sportcenter
Op vaste dagen/tijden +/-zelfde nivo/leeftijd training
Indeling op basis van beschikbaarheid
Mogelijkheid tot inhalen van een training
Bij regen/dooi ruimte voor 5 inhaal lessen
Geen last van regen/wind (gaat altijd door)
Hoeveel trainingen winterseizoen 15 of 30 18
Kosten training 1x in de week € 184,- € 284,-
Kosten training 2x in de week € 284,- € 568,-
Mogelijkheid tot vrij tennis (winterlidmaatschap)
Vast tarief
Tarief afhankelijk van groepsgrootte
Zelf je eigen groep samen stellen
Ruime mogelijkheid om op meerdere banen te trainen
Indeling zoveel mogelijk op basis van leeftijd en nivo

 

Wanneer en waar?
Buiten: Alle jeugdtrainingen zullen 2x in de week plaats vinden buiten op Tennispark Brederode. Op maandag t/m vrijdag zijn alle jeugdtrainingen op vaste tijden voor elke leeftijd (kleur). Zie 'Welke kleur en hoe laat'.  Standaard krijgen de kinderen 2x in de week training.

Indoor: De lessen in het Kennemer Sportcenter zijn op maandag t/m vrijdag tussen 16-19 uur (beperkte beschikbaarheid i.v.m. baanbeschikbaarheid). Voor de indoor trainingen dien je jouw eigen groep samen te stellen. Deze indoor trainingen zijn iets duurder dan de buiten trainingen. Op het inschrijfformulier kan je de beschikbaarheid van je groep door geven.

Wat als ik een keer niet kan trainen?
De jeugd die in het winterseizoen buiten les hebben mogen op een andere dag de training inhalen indien mogelijk.  Jeugd cursisten die indoor training hebben kunnen een gemiste training niet inhalen.

Welke kleur en hoe laat?
Gymzaal:
(3), 4, 5 jaar = nivo blauw tennis in de gymzaal op woensdag van 13.10-13.55 uur.
Gymzaal/buiten:
6, 7 (8) jaar = nivo rood (minitennis) op maandag en vrijdag van 16.30-17.30 uur (buiten) of woensdag van 14-15 uur (indoor).

Buiten:
(7), 8, 9 jaar = nivo oranje (driekwart) op maandag t/m vrijdag van 16.45-17.45 uur (buiten).
9, 10, 11 jaar = nivo groen (heel veld) op maandag t/m vrijdag van 16.45-17.45 uur (buiten).

11, 12 jaar = nivo groen (compettie nivo) op maandag t/m vrijdag van 17.45-18.45 uur (buiten).
12, 13, 14 jaar = nivo geel (heel veld) op maandag t/m vrijdag van 17.45-18.45 uur (buiten).
15, 16,17, 18 jaar = nivo geel (heel veld) op maandag t/m vrijdag van 17.45-18.45 uur (buiten).

Indoor:
De complete groepen of privé lessen worden ingedeeld in overleg.

Hoe groot zijn de groepen?

In de hal:
Nivo Blauw (3-5 jaar) zijn maximaal 12 kinderen.
Nivo rood (6-7 jaar) spelen in de breedte op 1 baan met max 10 kinderen op 1 baan of gymzaal.
Nivo oranje en ouder trainen met minimaal 4 kinderen en maximaal 6 kinderen op 1 baan. De groep samenstelling is afhankelijk van alle inschrijvingen en beschikbaarheid. Op het inschrijfformulier kan je jouw voorkeur aangeven.

Buiten:
Dit zijn 30 trainingen (bij 2x in de week) ipv 18 in de hal! Hier zijn de groepen maximaal met 12 kinderen op 3 banen met 1 leraar.
>>> bekijk hier de prijzen en groepen

Inschrijven
Op het inschrijfformulier kan je aangeven wat je voorkeurstijd en je beschikbaarheid is. Tevens kan je aangeven met welke vriendjes je graag in de groep wilt trainen.  >>> Inschrijfformulier jeugd

Training buiten of binnen en tarieven
Nieuw komend winterseizoen is de mogelijkheid om ook buiten te trainen tegen een voordelig tarief. De weersomstandigheden zijn in het winterseizoen zo goed dat er zeker buiten kan worden getraind 15 weken lang. Als het toch een keer regent kan er makkelijk een andere dag worden ingehaald. We geven buiten training van maandag t/m vrijdag middag. Bekijk op de pagina prijzen winterseizoen  en de bijbehorende contributies.

Buiten train je 2x in de week = 30 uur
binnen train je 1x in de week = 18 uur

Vrij spelen
Kinderen die buiten trainingen volgen mogen in het winterseizoen onbeperkt komen vrij spelen.

Kies het juiste junior racket
Het juiste racket kies je op basis van de lengte van het kind. Met een gestrekte arm langs het lichaam moet het racket de grond/knobbel bij je enkel raken.
Kind - Racketmaat
80 cm = 17 inch (43 cm),
100 cm = 19 inch (48 cm),
110 cm = 21 inch (53 cm),
125 cm = 23 inch (58 cm),
140 cm = 25 inch (63,5 cm) en
145+ cm = 26 inch (66 cm).

Klik hier voor seizoensprijzen jeugd winter 2016-2017.
Klik hier voor het inschrijfformulier jeugd 2016-2017.

Opbouw training, kleur en leeftijden
Kinderen leren op een natuurlijke manier. Ze zijn nieuwsgierig, creatief en fantasierijk. Daarbij is spelen en ontdekken een belangrijke rol. Uit onderzoek blijkt dat vaardigheden als rennen, springen, balanceren, coördinatie, gooien en vangen heel belangrijk zijn om tot een optimale sportontwikkeling te komen. Bij Tennisschool Jonkman komen al deze vaardigheden aan bod. De gebruikte materialen en de opbouw van de verschillende fases maken dat kinderen worden uitgenodigd en geprikkeld zichzelf te ontwikkelen tot allround tennissers.

blauwe baanNieuw, Ouder-Kind tennis! De kinderen van (3) 4 en 5 jaar leren spelenderwijs de basis van het tennisspel samen met papa of mama. Tijdens dit avontuur doorlopen de kinderen samen met de ouders 4 stationnetjes, waarin motorisch, maar ook cognitieve vaardigheden (tellen, kleuren herkennen, letterklanken, etc.) worden aangeleerd. In de pauze krijgen deze benjamins limonade. Meer informatie en inschrijven kan via dit jeugd inschrijfformulier.

plaatje rode baan In de leeftijd van 5/6-7 jaar leren de kinderen spelenderwijs de technieken, voetenwerk en goede grepen. Ze spelen het spel met aangepaste rackets en ballen. Naarmate ze het spel beter beheersen wordt het speelveld groter. Eenvoudige tactische benadering dienen als uitgangspunt voor de technische uitvoering. We noemen dit de eerste fase van de kinderen in niveau rood.  Van rood naar....

plaatje oranje baanOranje kinderen. Van 8-9 jaar wordt de techniek steeds meer geperfectioneerd met als doel dit steeds meer in leuke wedstrijd vormen te kunnen gebruiken. Met niveau oranje kinderen trainen we ook met aangepaste ballen (iets zachter) op een kleiner oranje veld. Hierdoor krijgen we meer rally's. De technieken en tactieken vanuit rood gaan we door bouwen in niveau oranje. Kinderen slaan niet zo mooi de bal terug als de ouders waardoor er met oranje bal en op oranje baan meer rally's en leuker getennist wordt.

plaatje groene baanIn de leeftijd van 10-11 jaar spelen de kinderen in het groene veld. Dit is de laatste fase in voorbereiding op de hele baan. Er wordt gespeeld met een iets langzamere bal dan het heel veld. De technieken worden steeds belangrijker om het tactische doel te halen. Wedstrijdvormen worden langer en voetenwerk en coördinatie oefeningen behoren als onderdeel binnen de trainingen. 

Untitled

Vanaf 11/12 jaar en ouder (niveau geel) leren de kinderen in verschillende spelsituaties meer met tempo, spin, vaart, afwisseling, plaatsen, vastheid en veld dekking te spelen. Dit wordt toegepast in leuke uitdagende wedstrijd vormen.