Corona update 22 dec

Voor alle groeps trainingen kunnen we tijden de ‘lockdown’  in groepjes van 2 (dus 4 op een baan) duidelijk gescheiden met 1,5 meter training geven tussen 5.00-17.00 uur!

Helaas zijn we weer in een ‘lockdown’. De maatregelen gelden voorlopig t/m vrijdag 14 januari.

Wat betekent dit voor tennis?
– Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennis spelen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. We mogen dus met 4 (2×2) personen op 1 baan trainen!
– Jeugd t/m 17 jaar mag spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten.
– Tennis in een binnenaccommodatie is niet toegestaan. Fablotennishal en Kennemersportcenter zijn gesloten.
– Publiek is niet toegestaan.
– Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht, toiletten zijn open.

Tennispark Brederode
Alle jeugdlessen gaan door zoals afgelopen (twee) weken van 16-17 uur. (Let op, vrijdag 24 dec geen jeugdlessen!)
Alle volwassenen lessen voor 17 uur gaan door.
Alle volwassenen lessen na 17 uur worden verplaatst naar overdag of weekend. Er is met je leraar contact per Whattsapp groep.

Fablotennishal en Kennemersportcenter
De hallen zijn t/m 14 januari gesloten. Alle trainingen worden verplaatst naar buiten op Tennispark Brederode of Rijnegom (overdag of weekend). Er is met je leraar contact per Whattsapp groep.

Vakantie
Van vrijdag 24 december t/m 9 januari is het kerstvakantie en zijn er geen jeugd en volwassenen groepstrainingen. (Uitzonderingen sommigen groepen gemaakt met de leraar)

Ondanks de omstandigheden waar we allemaal mee te maken hebben wens ik dat jullie een kerst en nieuwjaar ingaan niet met Omikron maar met de hoop van de Omega.
Alvast fijne dagen en een gezegend nieuw jaar!

Onderstaande vanuit de corona.knltb.nl de aanvullende nieuwe maatregelen:

Update 22 december
Helaas is de interpretatie van de maatregelen m.b.t. de mogelijkheid om te sporten in tweetallen dinsdagavond gewijzigd en aangescherpt. De Vereniging van Sport en Gemeenten (VSG) heeft na overleg gisteren met VWS, NOC*NSF en Platform Ondernemers in Sport middels een brief aan gemeenten laten weten dat dubbelen niet is toegestaan. Dat heeft ook consequenties voor trainingen. Wij vinden dit jammer, want tennis en padel buiten kan veilig op 1.5 meter afstand. Wat mag wel?

  • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar buiten sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis en padel met 2 volwassenen blijft mogelijk en kan veilig op 1.5 meter afstand. Twee spelers per baan, alleen enkelspel is dus toegestaan.
  • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen (excl. trainer); meerdere groepen van 2 volwassenen mogen op dezelfde locatie trainen, zolang de groepen duidelijk zichtbaar met 1.5 meter afstand gescheiden zijn, bijvoorbeeld 2 spelers per baan. De groepen mogen niet gemengd worden. Een leraar mag van tweetal naar tweetal gaan en aanwijzingen geven, maar niet alle tweetallen in één keer instructies geven.
  •  Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten (vrij spelen en trainen) en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club. Hiervoor geldt geen maximale groepsgrootte.
  • Competities en toernooien worden per direct stilgelegd. Dit geldt dus voor de wintercompetities Zuid, Noord-West en de padelcompetitie, de Junioren Tour.
  • Sportkantines moeten gesloten zijn, maar er mag wel gebruik worden gemaakt van de toiletten.