corona update 28 november 2021

Het kabinet heeft extra maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Vanaf zondag 28 november geld er een ‘avondlockdown’ voor verschillende sectoren, ook voor de amateursport. Tennissen mag dan tot 17.00 uur. De KNLTB is nog bezig om te overtuigen dat sporten onder begeleiding met 4 personen veilig kan (helemaal in de buitenlucht). Totdat er nieuwe informatie komt gelden de nieuwe regels. We zijn ons bewust van de situatie die speelt in de zorg en hopen met deze tijdelijke maatregel snel weer volledig te kunnen sporten. De maatregelen blijven in ieder geval 3 weken van kracht tot zondag 19 december 2021. De situatie wordt op dinsdag 14 december 2021 opnieuw beoordeeld.

We hopen op je begrip van de aanpassingen die dit met zich mee brengt.

Maatregelen voor tennis

  • Sporten blijft mogelijk, zowel buiten als binnen van 05.00 uur tot 17.00 uur. Dit geldt voor vrij spelen, trainingen, competities en toernooien.Tijdens het sporten is de 1.5 meter afstand niet nodig, buiten de baan of op het park is de 1.5 meter wel verplicht. Geef elkaar de ruimte.
  • Voor buiten sporten is het niet nodig een CTB te laten zien.
  • Een CTB is wel nodig voor alle activiteiten op binnensportlocaties voor sporters van 18 jaar en ouder. Dit betekent dus dat elke tennisser vanaf 18 jaar een CTB moet laten zien wanneer hij of zij wil vrij spelen, een training heeft of een wedstrijd gaat spelen in een tennishal.
  • Horeca op sportlocaties mag open van 5.00 uur tot 17.00 uur. Een CTB is nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder bij het betreden van de binnenruimtes, horeca en terras van de sportlocatie. Een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en 1.5 meter afstand is verplicht. Dit betekent dus dat iedereen die gebruik maakt van het clubhuis of het buitenterras op een vereniging een CTB moet laten zien. Dit geldt ook voor de andere binnenruimtes, zoals kleedkamer, toilet en bestuurskamer.
  • Publiek is niet toegestaan op het park of in een hal. Ouders, familie en vrienden kunnen niet komen kijken bij trainingen en wedstrijden.

Uitzonderingen:

  • Mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en vrijwilligers hoeven geen CTB te tonen in binnenruimtes op verenigingen en binnensportlocaties. Denk hierbij aan leraren, coaches, onderhoudsprofessionals, competitie- en toernooileiders en andere vrijwilligers zoals ouders die moeten rijden naar een training of wedstrijd.
  • Topsportwedstrijden vormen een uitzondering, deze mogen na 17.00 uur wel doorgaan. Zonder publiek.

 HOE GAAN WE DIT KOMENDE DRIE WEKEN DOEN?

Alle lessen voor 17 uur gaan door volgens het gewone schema.

Tennissers Fablotennishal:
Geen lessen en vrij tennis na 17 uur! Tennisscholen en huurders krijgen de mogelijkheid van de fablotennishal om overdag (doordeweeks/weekend) voor 17 uur in de Fablohal een alternatieve dag/tijd te kiezen. Vanaf zondag middag 28 november weten we hiervoor beschikbare timeslots. In overleg met je leraar kies je de beschikbare dag en tijd. Indien de gehele groep en leraar aanwezig is kan er training worden gegeven. Vrij spelen behoort dus ook tot de mogelijkheid als alternatief. Indien er geen les gegeven kan worden proberen we deze in maart in te halen. Jouw leraar zal vandaag/zondag of uiterlijk maandag je een bericht sturen.

Tennissers Kennemersportcenter:
Geen lessen en vrij tennis na 17 uur! Op het moment van schrijven van deze mail is er nog geen contact geweest met de hal. Ook hiervoor gaan we proberen zoals in de Fablohal mogelijke timeslots in te boeken. Per Whatsapp zal je leraar je op de hoogte houden. Indien er geen les gegeven kan worden proberen we deze in maart in te halen. Jouw leraar zal asap je een bericht sturen.

Tennissers Tennispark Brederode (buiten):
Volwassenen:
Geen lessen en vrij tennis na 17 uur! Je leraar zal je per Whatsapp berichten met alternatieve mogelijkheden. Indien de gehele groep en leraar aanwezig is kan er training worden gegeven. Indien een ander moment om te training niet wordt gevonden dan is er in maart nog wat ruimte om in te halen.

Jeugd:
Bestaande les groepen om 16 uur gaan door volgens schema. Alle les groepen ma t/m do van 17 uur worden verplaatst naar 16 uur, indien mogelijk vrijdag 17 uur gtoep naar 15 uur. Op woensdag en donderdag zullen de groepen 16 en 17 uur tijdelijk gezamenlijk training krijgen. Jouw leraar zal in de groepsapp je een bericht sturen van de wijziging. Voor de jeugd hebben we geen inhaalservice of alternatieve mogelijkheden.

Groepsapp
Als het goed is sta je in de groeps Whatsapp met jouw leraar, indien dit niet het geval is kan je mij een mail sturen (met les dag, tijd en 06-nummer). Jouw leraar zal je een bericht sturen in de groepsapp.

Inhaalservice
Ook in december proberen we de inhaalservice voort te zetten. Mis je een les door ziekte of bijvoorbeeld quarantaine en op tijd afgemeld dan kan je misschien een les inhalen. Bekijk op onze website de mogelijkheden: http://www.tennisschooljonkman.nl/afmelden-tennistraining/

We hopen op je begrip en dat iedereen zich verantwoordelijk gedraagt (bij ziekte thuis blijven, testen, afstand houden, handen wassen etc) zodat we kunnen blijven sporten!

Met sportieve groeten,

Bernard Jonkman