Het slaapkamergeheim van succesvolle mensen

bedtijd

Bedtijdrituelen zijn belangrijk. Wat je als laatste doet voordat je naar bed gaat, heeft invloed op je slaap, en op je humeur en energylevel de volgende dag. Wat doen succesvolle mensen voordat ze naar bed gaan? 

1. Ze lezen
Het allerlaatste wat ze doen voor ze naar bed gaan, is lezen. Michael Kerr, schrijver van het boek “You Can’t Be Serious! Putting Humor to Work”, zegt dat hij veel zakenmensen kent die tijd reserveren voor het naar bed gaan om te lezen. “Veel succesvolle mensen zoeken informatie in verschillende bronnen, en zien lezen als een aanjager van creativiteit.” Of het nieuwssites zijn of romans maakt niet uit.

2. Ze maken een to-do-list
Je hoofd leeg maken is cruciaal, zegt Kerr. Een to-do-list met do’s die vandaag zijn blijven liggen, zorgt ervoor dat ze ‘s nachts niet door je hoofd gaan.

3. Ze brengen tijd door met het gezin
“Ik realiseer me dat niet iedereen op dezelfde tijd naar bed kan gaan als zijn of haar partner, maar als het kan, dan is het een goede manier om de dag te bespreken”, zegt Laura Vanderkam, schrijver van “What the Most Succesful People Do Before Breakfast”.

4. Ze reflecteren op de dag
Volgens Kerr schrijven succesvolle mensen zo’n drie dingen op die die dag zijn gebeurd, of die zie waarderden. “Het bijhouden van een ‘dankbaarheids-dagboek’ herinnert mensen aan de vooruitgang die ze maken. Dat werkt motiverend.”

5. Ze mediteren
Zo’n tien minuten.

6. Ze plannen hun slaap
Chronisch slaaptekort is een valkuil voor drukke mensen. Maak van slapen een prioriteit en ga op een vaste tijd naar bed. Ook een tip van keynote speaker Kerr.

7. Ze stoppen met werken
Echt succesvolle mensen doen alles behalve werken voor ze naar bed gaan. Ze checken niet obsessief hun mail. “Het laatste wat je nodig hebt is om in bed te liggen denken aan een mail van een overijverige baas met een willekeurig verzoek.” Je hoofd moet leeg zijn voordat je gaat liggen.

8. Ze denken aan iets positiefs
Het is verleidelijk om te liggen denken aan negatieve situaties die je liever anders had aangepakt. Ongeacht hoe slecht je dag was, succesvolle mensen vermijden de negatieve gedachtenspiraal, omdat ze weten dat dat stressverhogend werkt. Vier je successen, ook al zijn ze klein.

Bron: www.DeOndernemer.nl