nieuwe corona protocol 4 nov 2020

Het kabinet heeft extra maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen wordt onder andere de groepsgrootte voor volwassenen teruggebracht naar maximaal 2 personen. De maatregelen komen bovenop de ‘gedeeltelijke lockdown’ en gaan in op woensdagavond 4 november om 22.00 uur en gelden voor 2 weken.

De tijdelijke verzwaring van de maatregelen is nodig om het aantal besmettingen sneller te laten dalen en de druk op de zorg te verminderen. Sporten en bewegen is gezond en we zijn blij dat we nog steeds tennis training kunnen blijven geven de komende twee weken, maar wel met meer beperkingen. Dat is even niet anders.

De overheidsrichtlijnen voor sport zijn besproken met NOC*NSF en de sportbonden. Uit het protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF komt nu het volgende:

* Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar (binnen en buiten) sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennissen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op één baan (geen dubbelspel). Er mag niet worden ingedraaid met een 3e of 4e speler. De komende 2 weken is alleen enkelspel toegestaan.

* Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op één baan (excl. trainer).

* Kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.

Vanaf 19 november vallen we terug naar de ‘’gedeeltelijke lockdown” en gelden de maatregelen van 14 oktober. Naar verwachting zullen we dit tot half december moeten volhouden.

HOE GAAN WE DIT KOMENDE TWEE WEKEN DOEN?

Fablotennishal en Kennemersportcenter (indoor):

Maximaal 2 personen op 1 baan per training. Speler A en B spelen 1e keer en speler C en D spelen 2e keer. In overleg met je groep/trainer mag je ook ieder half uur doen.

Tennispark Brederode (buiten):

Maximaal 2 personen op 1 baan per training en/of 4 personen op 2 banen per training. Speler A en B spelen op baan 1 en speler C en D spelen op baan 2. Helaas niet doordraaien of indraaien met een 3e speler! (Je speelt/traint het hele uur met dezelfde persoon op dezelfde baan).

Groepsapp

We zullen een groepsapp aan maken voor overleg met je groep/trainer. Zit je in een 5 persoonsgroep dan gaan we uit van jullie sportiviteit om zo goed mogelijk door te rouleren. De 8 persoonsgroep op maandag in het Kennemersportcenter mogen met 4 personen op 2 banen trainen.

Daarnaast gelden de volgende voorschriften:

  • De kleedkamers en douches zijn gesloten (wc is open)
  • Was en desinfecteer je handen voor en na het tennissen.
  • Ons dringende verzoek is om buiten het tennissen om een mondkapje te dragen. Dus ook bij het binnenkomen en verlaten van de tennishal.
  • Wij zullen erop toezien dat iedereen zich aan de groepsgrootte van maximaal 2 personen houdt.
  • De horeca blijft gesloten en publiek is niet toegestaan.

 

  • We vragen je gezond, sportief en met respect met elkaar om te gaan. Probeer je aan de afstandregel van 1,5 meter te houden en blijf bij ziekte thuis!

 

Inhaal service

Door de vast gestelde groepsgrootte en maatregelen is er geen inhaal service komende drie weken mogelijk.

We hopen op je begrip en dat iedereen zich verantwoordelijk gedraagt zodat we kunnen blijven sporten en hopelijk snel weer met z’n allen (en een drankje na afloop).

Met sportieve groeten,

Bernard Jonkman